Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

BlueSoft 40/HM - Mobil rendszerfeltöltő vízlágyító, egyoszlopos, kézi regenerálás

59.220 Ft (46.630 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Szállítási díj: 1 Ft
Cikkszám: BlueSoft 40/HM
Elérhetőség: Előrendelhető
Nem értékelt
Vezérlőfej típusaquestion_mark
Alap vezérlőfej
Csatlakozásinformation_mark
3/4"
59.220 Ft (46.630 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Paraméterek

Só és Víz fogyasztás/regenerálás 2-3
Csatlakozás be-ki 3/4 "
Súly 14 kg
Gyantaliter 10
Magasság 54cm
Szélesség 27cm
Mélység 27cm

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Leírás

ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK

Kiknek ajánljuk ezt a vízlágyítót?

A BlueSoft 40/HM Mobil Vízlágyító ideális vízlágyító berendezés, amennyiben Ön masszázsmedencéje, fűtési- vagy egyéb vízrendszere vízlágyításáról, továbbá pótvíz biztosításáról szeretne gondoskodni ideális keménységű vízzel. A termék a legjobban felszerelt és a legtakarékosabb vízlágyító a piacon, ezáltal ideális mindazok számára, akik egy megbízható és időtálló vízlágyító berendezést szeretnének. Beüzemeléséhez nincs szükség szakemberre.

Előfordulhat, hogy a választott termék mégsem azt a funkciót tölti be, mint amire Ön vágyik. Ha Ön már funkciójú termékett, magasabb a vízkeménység kezelésére alkalmas berendezést, vagy nagyobb vízfogyasztás mellett is használható terméket szeretne, akkor itt választhat:

mobil rendszerfeltöltő vízlágyító berendezéseink

1-2 fős háztartások számára

3-4 fős háztartások számára

5-nél több fős háztartások számára

Ha pedig ipari teljesítményű vízlágyítóink, kútvíz tisztítóink, vastalanítóink vagy esetleg mobil vízlágyítóink érdeklik, akkor kattintson a megfelelő linkre.

Válasszon vízlágyító berendezéséhez kiegészítőink közül és élvezze a lágyított víz előnyeit!

 

 

Hogyan kell telepíteni a BlueSoft 40/HM Mobil Vízlágyító berendezést?

A vízlágyító bekötését bármilyen vízszerelő szakember el tudja végezni. A termék nem igényel semmilyen komolyabb vízszerelési munkálatot, így a telepítés könnyedén elvégezhető. Ám fontos megjegyeznünk, hogy az RX-ADJ alapvető tartozéka az RX-65C/DHS vezérlőszelepnek, nélküle nem szerelhető! 

 

Mit kell tennie, miután a vízszerelő rákötötte a készüléket a hálózatra?

A vízlágyító beszerelését a beüzemelés követi, mely ezen az eszközön pár gombnyomással elvégezhető. Csak a pontos időt és a mellékelt keménység teszterrel megmért vízkeménységet kell beállítani. Az eszköz ezt követően önmagát beüzemeli és működőképes, használatra alkalmas állapotba kerül. Amennyiben mégis szakember segítségét kéri, úgy Pest megyén belül cégünk, Pest megyén kívül pedig az Euro-Clear Magyarország Kft. profi szakemberei vagy szerviz partnerei készséggel állnak rendelkezésére. Megrendelést követően, igény esetén segítünk megtalálni az Önhöz legközelebbi, hivatalos beüzemelési partnert. A beüzemelés díja Pest megyén belül 25.400 Ft. Pest megyén kívül áraink eltérőek lehetnek, ezért tájékozódjon róla kollégáinknál

 

Hogyan működik a BlueSoft 40/HM Mobil Vízlágyító vízlágyító?

A BlueSoft 40/HM Mobil Vízlágyító egy olyan mobil rendszerfeltöltő vízlágyító berendezés, amely ioncserés eljárás alapján működik, melynek során a kemény víz átáramlik az ioncserélő gyantán, amelyben ioncserével eltávolítjuk azokat az anyagokat, amelyek vízkő formájában kirakódhatnak. Így valósul meg a víz lágyítása. Bővebben az INFORMÁCIÓK fül alatt olvashat a termék működési elvéről.

 

Iható a lágyított víz?

A vízlágyító gyanta 0,1 nk° keménységű vizet állít elő, ezért az ivóvízre minimálisan engedélyezett 5 nk° keménységű víz eléréséhez a vizet lágyítás után mesterségesen fel kell keményíteni. A visszakeverő szelep vagy a bypass szerelvény a fejhez közvetlenül csatlakozik, itt valósítható meg a nyers víz visszakeverése (azaz a víz keménység beállítása), illetve a berendezés kizárása a rendszerből, igény esetén.

 

Mi az a by-pass szerelvény?

 

A bypass szerelvény segítségével választható le a berendezés a vízhálózatról, javítás vagy karbantartás idejére. Ez esetben továbbra is biztosítható a ház vízellátása.

 

A by-pass szerelvényt külön kell beszereznem?

Általában igen, mivel a by-pass egy külön szerelvény, melyből a vízlágyító típusától függően választhatnak két olyan típusból vásárlóink, amely kompatibilis vízlágyító berendezéseinkkel.

Az alap vezérlőfejekkel szerelt berendezésekhez szériatartozék. (K, E széria) 

Webshopunkban megtekintheti ¾”By-Pass szelepünket és 3-funkciós montázsblokkunkat. Utóbbi by-passként, keverő és elzáró eszközként is működik.

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

ELŐNYÖK

A Vízlágyító Bolt termékei intelligens vezérlőfejjel rendelkeznek, mely számos előnyt jelent más vízlágyító berendezésekkel szemben.

 

Gazdaságosabb üzemeltetés

Az intelligens vezérlőfej akár 50%-kal kevesebb sót használ fel a regenerálás ideje alatt, így költséghatékonyabb a működése. Évente akár 15.000 Ft-ot is spórolhat, hiszen kevesebb tablettázott sót kell vásárolnia.

 

Folyamatos vízellátás

Az alap vezérlőfejjel ellentétben kemény vizet szolgáltat a regenerálás ideje alatt, így egy percig sem marad víz nélkül háztartása.

 

Többnyelvűség

6 nyelven, akár magyarul is navigálhat a menüben az informatív és felhasználóbarát kijelzőn.

 

Egyszerű a vízkeménység beállítása

A beépített keverőszelepnek köszönhetően könnyedén beállítható a kilépő víz keménysége.

 

Optimális működés

A megfelelő beállítások elvégzése után figyeli a vízfogyasztást és optimalizálja a regenerálás idejét.

 

Könnyedén beépíthető a gyantaágy fertőtlenítő egység

A Nyugat-európai sztenderdeknek is megfelelnek termékeink, amelyeknek vezérlése előkészített a gyantaágy fertőtlenítő egység fogadására. A gyantaágy fertőtlenítő egység a beépített klórgáz cella segítségével, regeneráláskor automatikusan fertőtleníti a gyantát, ezzel biztosítva a csíramentes környezetet. Egy esetleges csőtörés esetén ez a védelem azonnal kifizetődik.

 

Helytakarékos

Szériafelszereltség egy külső 90 fokos könyökkel kialakított by-pass szerelvény, melynek köszönhetően akár teljesen a fal mellé állítható a vízlágyító berendezés.

 

Nincs szükség éves karbantartásra

A készülék vezérlőfeje a legjobb minőségű csaptelepekhez hasonlóan kerámia tárcsával rendelkezik, ami rendkívül időtálló.

 

Magas felszereltség

A legjobban felszerelt és legtakarékosabb BlueSoft 40/HM Mobil Vízlágyító vízlágyító a piacon. Magyarországi összeszerelés biztosítja a megfelelő minőséget, a folyamatos alkatrészellátást és a szakszerviz hálózatot.

információk

A BlueSoft 40/HM Mobil Vízlágyító VÍZLÁGYÍTÓ KÉSZÜLÉK MŰKÖDÉSE

 

Hogyan működik a BlueSoft 40/HM Mobil Vízlágyító vízlágyító?

A BlueSoft 40/HM Mobil Vízlágyító egy mobil rendszerfeltöltő vízlágyító berendezés, amely ioncserés eljárás alapján működik, melynek során a kemény víz átáramlik az ioncserélő gyantán, amelyben ioncserével eltávolítjuk azokat az anyagokat, amelyek vízkő formájában kirakódhatnak.

A berendezés ioncserélő gyantatöltete a Ca++ és Mg++ ionokat Na+ ionokra cseréli, amelyek magasabb vízhőmérsékleten sem válnak ki. A töltet egy adott mennyiségű lágyvíz termelése után lemerül, ezért regenerálni kell.

 

Hogyan működik a regenerálás?

A regenerálás nagy tisztaságú NaCI oldat felhasználásával automatikusan történik, ilyenkor a sóléből a Na+ ionok újra a gyantába kerülnek. A mobil rendszerfeltöltő vízlágyítók nem végzik el automatikusan a tisztítási és regenerálási folyamatokat, így a kezelő személyzet részéről időszakosan eszközölni kell a kézi regenerálást. Gondoskodni kell a készülék rendszeres só (tablettázott só) utánpótlásáról és az előírtak szerinti regenerálásáról.

 

Hogyan kell adagolni a regeneráló sót?

A berendezésbe betölthető egyszerre több regenerálásra elegendő só is, hiszen az mindig csak annyit használ el, amennyi a gyanta regenerálásához szükséges. A regeneráló só kézi adagolása nem szükséges, csak a mennyiségét kell ellenőrizni, és szükség esetén utántölteni.

A lágyításhoz alkalmazott kiváló minőségű gyanta egyik tulajdonsága, hogy a szemcsék mérete közel azonos. Ez azért hasznos, mert így kisebb regeneráló só fogyasztást igényel az eszköz, amely egyben alacsonyabb üzemeltetési költséget is jelent.

 

Hogyan zajlik a regenerálás folyamata?

Az gondtalan használatot lehetővé téve, a vezérlő automatika a lágyító gyanta regenerálását vízfelhasználási szünetben, éjszakai időpontban végzi. Erre azért van szükség mert a regenerálás alatt a berendezés nem változtat a belépő víz keménységén, így az lágyítatlanul jutna a hálózatba.

 

Hogyan lesz ivóvíz a lágyított vízből?

A vízlágyító gyanta 0,1 nk° keménységű vizet állít elő, ezért az ivóvízre minimálisan engedélyezett 5 nk° keménységű víz eléréséhez a vizet lágyítás után mesterségesen fel kell keményíteni. A visszakeverő szelep vagy a bypass szerelvény a fejhez közvetlenül csatlakozik, itt valósítható meg a nyers víz visszakeverése (azaz a víz keménység beállítása), illetve a berendezés kizárása a rendszerből, igény esetén.


……………………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

A VÍZLÁGYÍTÓ BERENDEZÉS TELEPÍTÉSI FELTÉTELEI

 

Telepítési felület

A berendezés telepítéséhez sík, vízszintes, kemény padlózattal ellátott helyiség szükséges. A padlózat és a berendezés közvetlen környezete álljon ellen a sóoldat korrozív hatásának.

 

Környezet hőmérsékleti adottságai

A berendezést +5°C és +40°C közötti hőmérsékletű helyiségben szabad telepíteni. A kezelendő nyersvíz hőmérséklete nem haladhatja meg a +30 °C-t. Tilos a berendezést erősen párás, vagy poros helyiségben telepíteni. Óvni kell a fagytól, sugárzó hőtől, ultraibolya sugárzástól.

 

Technikai feltételek

A berendezés közvetlen közelében gondoskodni kell szennyvíz bekötésről (min. DN40) és 230V; 50Hz földelt, elektromos dugaszoló aljzatról. Kárenyhítési célból a berendezést padlóösszefolyóval ellátott helyiségbe javasoljuk telepíteni.

 

Víznyomás szabályozása

Az esetleges nyomásütések, nyomásingadozások miatt a berendezés elé nyomáscsökkentőt, vagy nyomáscsökkentővel ellátott mechanikai szűrőt kell beszerelni. A ±0,5 bar értéket meghaladó nyomásingadozás tilos! Fontos, hogy a mechanikai védőszűrő a 100 mikronnál nagyobb szennyeződéseket szűrje ki.

 

Víz- és áramhiány

Víz, illetve áramhiány elleni külön védelemmel nem rendelkezik a berendezés. Ezt igény szerint a telepítési oldalon biztosítani kell.

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

A BlueSoft Mobil Vízlágyító TÉLIESÍTÉSE

 

Mit kell tudni a téliesítés előtt?

A BERENDEZÉS FAGYVESZÉLYES! Éppen ezért a BlueSoft Mobil Vízlágyító kizárólag fagymentes helyiségben tárolható és használható. Mivel a gyantatartó oszlopból a víz nem távolítható el, a berendezés téliesítését a háztartásokban fellelhető eszközök segítségével nem lehet megoldani.

 

Hogyan lehet a terméket téliesíteni?

A termék kétféleképpen téliesíthető. Igény esetén szakszerviz segítségével, vagy a berendezés víz és elektromos lecsatlakoztatása után a berendezés fagymentes helyre szállításával.

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

VÍZNYOMÁS

 

Állandó víznyomás

Fontos, hogy a vízkezelő berendezés, a hibátlan működés érdekében állandó víznyomást kapjon, még a víztermelés szüneteiben is. A kezelt víz felhasználás hiánya nem szüntetheti meg a berendezés vízellátását.

 

Hogyan gondoskodhatunk az állandó víznyomásról?

Állandó víznyomást:

- Hálózati ivóvíz alkalmazásával

- Frekvenciaváltóval felszerelt szivattyútelep alkalmazásával- HIDROFOR -rendszer segítségével lehet biztosítani.

 

Mi történik, ha nem állandó a víznyomás?

Állandó víznyomás hiánya esetén előfordulhat, hogy a vízkezelő berendezés nem tudja elvégezni a víztermelési szünetben esetleg szükségessé váló visszamosást, regenerálást.