Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Ár:
157.500 Ft (124.016 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Nem biztos benne, hogy melyik készülék felel meg az Ön igényeinek?

Próbálja ki kalkulátorunkat, hogy biztos tökéletes legyen a készülék!

BlueSoft-E100 háztartási vízlágyító 1"-os csatlakozással

Ár:
157.500 Ft (124.016 Ft + ÁFA)
Vezérlőfej típusainformation_mark
Csatlakozásinformation_mark
Menny.:db
Szállítási díj: Ingyenes
Cikkszám: BlueSoft-E100/VR1
Elérhetőség: Raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: EURO CLEAR

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Miért válasszon minket?

Ingyenes kiszállítás Az ország egész területén
Árgarancia Garantáljuk a legalacsonyabb árakat!
Szaktanácsadás Segítségünkkel az Ön igényeinek megfelelő készüléke vásárol!
Ajándék Minden készülék mellé szűrőházat mellékelünk, ami garanciális feltétel!

Leírás

Kiknek ajánljuk ezt a vízlágyítót?

 

3-4 fős háztartásoknak, 15 m3 vízfogyasztás felett, magas vízkeménység esetén (15-20nk), ahol 1-nél több fürdőszoba található.

 

 


 

Ha lágyított vizet használ...

 

Gyönyörű lesz a fürdőszobája

Csempéi és szaniterei évek múlva is fényesen ragyognak, nem teszi tönkre őket a vízkő és a sok vegyszerrel való súrolás.

 

Szebbek és puhábbak lesznek ruhái

Kevesebb mosószerrel is sokkal puhábbak lesznek a ruhái - mindezt anélkül, hogy drága adalékanyagokra vagy vízlágyítószerekre költene. 

 

Megvédi drága készülékeit

Mosógép, mosogatógép, kazán, bojler, kávégép - mind nagyon drága készülék, így érdemes őket megvédeni a vízkő ellen. Lágyított vízzel ezeknek a készülékeknek az élettartama jelentősen megnő.

 

Bőre egészségesebb, haja pedig puhább és fényesebb lesz

 A lágyított víz sokkal kevésbe szárítja a bőrt, így sokkal selymesebb és puhább lesz fürdés után. Az ekcéma tüneteit is kiválóan csökkenti. A lágyított víz a hajjal is csodát tesz, fényesebb és rugalmasabb lesz, akár kevesebb samponnal is

 

Több szabadideje lesz

Gondoljon bele a sok takarítás, súrolás, a makacs vízkő eltávolítása mennyi időt vesz el Öntől.

A lágyított vízzel ezek megoldódnak, több időt tölthet azzal, amit valójában szeret csinálni.

 

Rengeteg pénzt spórol

Számolja össze, hogy mennyit költ az évek során - új kazánra vagy bojlerre, csaptelepekre, tisztítószerekre, tusfürdőre vagy samponra. 

Hosszútávon akár több 100.000 Ft-ot is megtakaríthat egy vízlágyító berendezés használatával.

Nem véletlen, hogy az új ingatlanokban szinte alapkövetelmény egy ilyen készülék

 


 

A vízlágyító bekötése, beépítése:

 

A vízlágyítóhoz szükséges csövezést bármelyik vízszerelő elvégezheti az alábbi ábra alapján:

 

 


 

Beüzemelés:

 

A vízlágyító beüzemelését Pest megyén belül cégünk, Pest megyén kívül az Euro-Clear Magyarország Kft. profi szakemberei vagy szervizpartnereink végzik.

Megrendelés után, ha igényli, segítünk hivatalos beüzemelési partnert találni. 

A hivatalos beüzemelés a garancia feltétele.

 

 


 

Így működik a készülék:

 

A BlueSoft-E100 háztartási vízlágyító 1"-os csatlakozással berendezés ioncserés eljárás alapján működik. Ez annyit jelent, hogy a keményvíz átáramlik egy ioncserélő gyantán, ahol ioncserével megtörténik a víz lágyítása.

A berendezés ioncserélő gyantatöltete a Ca++ és Mg++ ionokat Na+ ionokra cseréli, amelyek magasabb vízhőmérsékleten sem válnak ki. A töltet egy adott mennyiségű lágyvíz termelése után lemerül, ezért regenerálni kell. 

A regenerálás nagy tisztaságú NaCI oldat felhasználásával automatikusan történik, ilyenkor a sóléből a Na+ ionok újra a gyantába kerülnek. Az intelligens berendezés teljesen automatikusan elvégzi az összes tisztítási és regenerálási folyamatot, így a kezelő személyzet részéről csak időszakos felügyeletet, valamint rendszeres só (tablettázott só) utánpótlást igényel a készülék 1-2 havonta.

A berendezésbe betölthető egyszerre több regenerálásra elegendő só is, hiszen az mindig csak annyit használ el, amennyi a gyanta regenerálásához szükséges. A regeneráló só kézi adagolása nem szükséges, csak a mennyiségét kell ellenőrizni, és szükség esetén utántölteni.

A lágyításhoz alkalmazott kiváló minőségű gyanta egyik tulajdonsága, hogy a szemcsék mérete közel azonos. Ez azért hasznos, mert így kisebb regeneráló só fogyasztást igényel az eszköz, amely egyben alacsonyabb üzemeltetési költséget is jelent.

Az akadálymentes használatot lehetővé téve a vezérlő automatika a lágyító gyanta regenerálását vízfelhasználási szünetben, éjszakai időpontban végzi. Erre azért van szükség mert a regenerálás alatt a berendezés nem változtat a belépő víz keménységén, így az lágyítatlanul jutna a hálózatba.

A vízlágyító gyanta 0,1 nk° keménységű vizet állít elő, ezért az ivóvízre minimálisan engedélyezett 5 nk° keménységű víz eléréséhez a vizet lágyítás után mesterségesen fel kell keményíteni.

A by- pass szelep a fejhez közvetlenül csatlakozik, itt valósítható meg a nyers víz visszakeverése (azaz a víz keménység beállítása), illetve a berendezés kizárása a rendszerből, igény esetén. 

Miért válassz Minket?

 

Országos szállítás, ingyenesen

Önnek nem kell foglalkoznia a szállítás nehézségeivel. 

 

Szaktanácsadás

Segítünk! Önnek tudnia kell, hogy nem hagyjuk egyedül a vízlágyító vásárlása folyamán. Tanácsot adunk a vízlágyító kiválasztásától, a megfelelő beüzemelő szakemberig.

 

Alacsony árak

Egy vízlágyító berendezés nem luxus többé, alacsonyan tartjuk az árainkat, hogy mindenki számára elérhető legyen. 

Paraméterek

Magasság 1080 mm
Mélység 500 mm
Szélesség 320 mm
Bruttó súly 31 kg
Hálózati feszültség 230/50 V/Hz
Gyanta mennyisége 25 l
Nyomás tartomány 2,5 - 6 bar
Átfolyás 2,0-2,5 m3/h
Nyersvíz csatlakozás 1 coll
Lágyvíz csatlakozás 1 coll
Szennyvíz csatlakozás 1/2 coll
Biztonsági túlfolyó 1/2 coll

Műszaki leírás

A vízlágyító berendezés működési elve:

A vízlágyító berendezések ioncserés eljárás alapján működnek. A keményvíz átáramlik az ioncserélő gyantán,ahol ioncserével megtörténik a víz lágyítása. A berendezés ioncserélő gyantatöltete a Ca++ és Mg++ ionokat Na+ ionokra cseréli, amelyek magasabb vízhőmérsékleten sem válnak ki. A töltet bizonyos mennyiségű lágyvíz letermelése után lemerül, ezért azt regenerálni kell. A regenerálás nagy tisztaságú NaCI oldat felhasználásával automatikusan történik. Regenerálás során a sóléből a Na+ ionok újra a gyantába kerülnek. A berendezés teljesen automatikus, elvégzi az összes tisztítási, regenerálási folyamatot. A kezelő személyzet részéről csak időszakos felügyeletet, valamint rendszeres só utánpótlást igényel.

A berendezésbe egyszerre több regenerálásra elegendő só tölthető, mivel a berendezés abból mindig csak annyit használ el, amennyi a gyanta regenerálásához szükséges. A regeneráló só kézi adagolása nem szükséges, csak mennyiségét kell ellenőrizni, és szükség esetén utántölteni. A lágyításhoz alkalmazott kiváló minőségű gyanta egyik tulajdonsága, hogy a szemcsék mérete közel azonos. Ez kisebb regeneráló só fogyasztást, így alacsonyabb üzemeltetési költségeket jelent.

A vezérlő automatika a lágyító gyanta regenerálását vízfelhasználási szünetben, éjszakai időpontban végzi. Erre azért van szükség mert a regenerálás alatt a berendezés nem változtat a belépő víz keménységén, így az lágyítatlanul jutna a hálózatba.

A vízlágyító gyanta 0,1 nk° keménységű vizet állít elő. Az ivóvízre minimálisan engedélyezett 5 nk° keménységű víz eléréséhez a vizet lágyítás után mesterségesen fel kell keményíteni. A bekeverő szelep a vízlágyítóberendezés vezérlő fejében került elhelyezésre, így a lágyítóból már a beállított keménységű víz lép ki.

A vízlágyító berendezés kémiai működésének leírása

A berendezés kémiai működésének alapja a betöltött ioncserélő műgyanta ioncserélő tulajdonsága. A gyanta ezta tulajdonságát a semleges polisztirol hordozóanyagba ültetett , szabad vegyértékkel rendelkező aktív csoportoknak köszönheti. Ennek a vegyületnek viszonylag kicsi az affinitása a nátriumhoz és nagy a kalciumhoz illetve magnéziumhoz. A működés során a nátriummal feltöltött ioncserélő műgyanta a víz kalcium és magnézium ionjait folyamatosan nátrium ionra cseréli. Ez a folyamat a tulajdonképpeni vízlágyítás, ami mindaddig folytatódik, amíg a gyanta aktív csoportjain van nátrium.

Ca(HC03)2+2Na-R=Ca-R2+2NaHC03

Mg(HC03)2+2Na-R=Mg-R2+2NaHC03

CaS04+2Na-R=Ca-R2+Na2S04

MgS04+2Na-R=Mg-R2+Na2S04

CaCl2+2Na-R=Ca-R2+2NaCl

MgCh+2Na-R=Mg-R2+2NaCl

Ha az ioncserélő gyanta a működés során kalcium és magnézium ionokkal telítődik, akkor a gyantát lemerültnektekintjük. A lemerült gyantát regenerálni kell. A regenerálás során a gyanta aktív csoportjairól a kalcium és magnézium ionokat leszorítjuk, és helyükre nátrium iont ültetünk. Az eltérő affinitás miatt ez a folyamat csak jelentős nátrium felesleg mellett jön létre. A gyakorlatban a regenerálás során az ioncserélő gyantán 10 %-osNaCI oldatot áramoltatunk keresztül. Az oldatból a nátrium a gyanta aktív csoportjaihoz kapcsolódik, a leszorítottkalcium és magnézium a klorid ionhoz kapcsolódva a regenerátummal a csatornába kerül.

A kalciumon és magnéziumon kívül a vízben még számos más elem is található. Ha ezek közül különösen a vas-, vagy mangántartalom magas, akkor az ioncserélő gyanta részben reverzibilis, részben irreverzibilis károsodástszenvedhet.

A biztonságos üzemeltetés érdekében, a berendezést csak a bevezetőben leírt ivóvíz minőségű vízzel szabad üzemeltetni. Ahol a víz minősége rosszabb, ott előszűrést, vastalanítást kell alkalmazni.

A vízlágyító berendezés felépítése

Helykihasználási, tisztítási és kezelési szempontok miatt a berendezés minden fő eleme egyetlen műanyag házban, az un. kabinetben került elhelyezésre. Ez tartalmazza a vízlágyító gyantát, a gyantatartó nyomásálló oszlopot, sófelszívó egységet, tömbösített vezérlő szelepet. A hagyományos ipari jellegű berendezésekhez képest a formatervezett kabinet miatt a berendezés megjelenése esztétikus, egyszerűen tisztítható.

Telepítési feltételek

A berendezés telepítéséhez sík, vízszintes, kemény padozattal ellátott helység szükséges. A padozat és a berendezés közvetlen környezete álljon ellent a sóoldat korrozív hatásának. A berendezést +5°C és +40°C közötti hőmérsékletű helységbe kell telepíteni. A kezelendő nyersvíz hőmérséklete nem haladhatja meg a +30 °C-t. Tilos a berendezést erősen párás, vagy poros helységbe telepíteni. Óvni kell a fagytól, sugárzó hőtől, ultraibolya sugárzástól.

A berendezés közvetlen közelében gondoskodni kell szennyvíz bekötésről (min. DN40) és 230V; 50Hz földelt, elektromos dugaszoló aljzatról. Kárenyhítési célból a berendezést padlóösszefolyóval ellátott helyiségbe javasoljuk telepíteni.

Nyersvíz vezeték átmérője : 3/4” vagy 1”

Nyersvíz nyomás: : 2,5 – 6 bar (maximális nyersvíz elvezetés mellett is)

Kezeltvíz csatlakozás: : 3/4” vagy 1”

Szennyvíz csatlakozás: : 1⁄2” műanyag tömlővég

Biztonsági túlfolyó: : 1⁄2” műanyag tömlővég

Szennyvíz csatorna mérete : min. DN 40 (szifonos)

Elektromos csatlakozás : állandó 230V; 50Hz

(Szünetmentes táp beépítése nem alapkövetelmény)

2,5 bar hálózati víznyomás alatt nem biztosított az üzembiztos regenerálás, ezért ebben az esetben nyomásfokozó berendezés beépítését javasoljuk.

Az esetleges nyomásütések, nyomásingadozások miatt a berendezés elé nyomáscsökkentőt, vagy nyomáscsökkentővel ellátott mechanikai szűrőt kell beszerelni.

A ±0,5 bar értéket meghaladó nyomásingadozás tilos! Fontos, hogy a mechanikai védőszűrő a 100mikronnál nagyobb szennyeződéseket szűrje ki.

Víz, illetve áramhiány elleni külön védelemmel nem rendelkezik a berendezés. Ezt igény szerint a telepítési oldalon biztosítani kell.

Téliesítés

A BERENDEZÉS FAGYVESZÉLYES! Azt használni, illetve tárolni csak fagymentes helyen szabad. A gyantatartó oszlopból a víz nem távolítható el, ezért a berendezés téliesítését a háztartásokban fellelhető eszközök segítségével megoldani nem lehet. Igény esetén vegyeigénybe szakszerviz segítségét, illetve a víz és elektromos csatlakozások megbontása után a berendezést szállítsa fagymentes helyre.

FONTOS:

A vízkezelő berendezés, a hibátlan működés érdekében állandó víznyomást igényel, a víztermelés szüneteiben is. A kezeltvíz felhasználás hiánya nem szüntetheti meg a berendezés vízellátását.

Állandó víznyomást:

- Hálózati ivóvíz alkalmazásával

- Frekvenciaváltóval felszerelt szivattyútelep alkalmazásával- HIDROFOR -rendszer segítségével lehet biztosítani.

Állandó víznyomás hiánya esetén elő fordulhat, hogy a vízkezelő berendezés nem tudja elvégezni a víztermelési szünetben esetleg szükségessé váló visszamosást, regenerálást.