Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü
Ön itt jár: > > >

BlueSoft-E70-VR34

Ár:
119.900 Ft (94.409 Ft + ÁFA)
Várható szállítás: 2019. február 04.
Cikkszám: E70-VR34
Elérhetőség: Raktáron
A berendezés a praktikusságot szem előtt tartva úgy lett kialakítva, hogy az helytakarékos, könnyen kezelhető és tisztítható legyen, éppen ezért minden fő elemet egy kabinetbe, avagy műanyag házba építettek. A tervezés során ügyeltek arra, hogy letisztult, esztétikus és dizájnos külső mögé rejtsék a vízlágyító lelkét, így stílusos kabintbe rejtették a vízlágyító gyantát, a gyantatartó nyomásálló oszlopot, a sófelszívó egységet, valamint a tömbösített vezérlő szelepet is.
Kapható választék:
Vezérlőfej típusa:
Gyantaágy fertőtlenítés funkció (intelligens vezérlőfej esetén):
+2 év garancia:
Menny.:db

Extrák

Intelligens vezérlőfej előnyei

  • 6 nyelven, akár magyarul is navigálhat a menüben. 
  • Gazdaságos üzemeltetés - kevesebb só- és vízfogyasztás, így pénztárcáját is kíméli.
  • A megfelelő beállítások elvégzése után figyeli a vízfogyasztást és optimalizálja a regenerálás idejét.
  • A vízlágyító kemény vizet szolgáltatnak regenerálás alatt.
  • A beépített keverőszelepnek köszönhetően könnyedén beállítható a kilépő víz keménysége.
  • A vezérlés elő van készítve a gyantaágy fertőtlenítő egység fogadására.

Intelligens vezérlőfej esetén a termék cikkszáma megváltozik, ennél a készüléknél: BSeco-E50-VB34

Paraméterek

Magasság 1080 mm
Mélység 500 mm
Szélesség 320 mm
Bruttó súly 31 kg
Hálózati feszültség 230/50 V/Hz
Gyanta mennyisége 18 l
Nyomás tartomány 2,5 - 6 bar
Átfolyás 1,5 - 1,8 m3/h
Nyersvíz csatlakozás 3/4 coll
Lágyvíz csatlakozás 3/4 coll
Szennyvíz csatlakozás 1/2 coll
Biztonsági túlfolyó 1/2 coll

Leírás

Miért válassza a BlueSoft-E70-VR34 vízlágyítót?

-adalékanyagok nélkül megőrizheti ruhái természetes puhaságát

-a textíliák mosáskor kevésbé veszítenek színükből

-foltmentes és ragyogó marad fürdőszobája és konyhája

-nem lesznek cseppfoltok száradás után étkészletén

-jobban élvezheti a lágyvízzel főzött teája és kávéja ízét, illatát

-lecsökkenhet - víz megfelelő minősége miatt - a takarítási ideje

-a zuhanyzás kellemesebbé válik, haja lágyabb, bőre puhább és egészségesebb lesz

-meghosszabbítja melegvíztermelő berendezéseinek élettartamát

-a vezérlőfejnek köszönhetően nem kerülhet kezeletlen víz az Ön vizet használó háztartási gépeibe, megóvva azokat a vízkőtől


Beüzemelés:
A vízlágyító beüzemelését cégünk, az Euro-Clear Magyarország Kft. profi szakemberei vagy szervizpartnereink végzik. Az installálás szakértelemmel, gyorsan és biztonságosan történik. A hivatalos beüzemelés a garancia feltétele.

Mi történik, ha kemény vizet használunk?

Magyarországon minden általunk használt vezetékes víz esővízből származik. Ez a lágyvíz a felszíni kőzetrétegen átszivárogva ásványi sókat old ki (pl.: kálcium, magnézium), mely által „kemény víz" keletkezik. A kemény víz kőlerakódásokat okoz a vízrendszerben, mely rontja a fűtőrendszerek hatásfokát, mivel a vízkő lerakódik a fűtőbetéteken és így komoly problémákat okoz a fűtőtesteken.

A betonkemény és egyre vastagabban lerakódó vízkőréteg bevonja a meleg vizes bojlerek, mosógépek fűtőszálait, vagy a használati meleg víz előállító kazánok hőcserélőit, de még a csaptelepeket is. Ezáltal a berendezések sokkal több energiát használnak, karbantartásuk költségesebb lesz, élettartamuk pedig jelentős mértékben csökken.

A foltosan száradó csempék, szaniterek, csaptelepek, poharak és evőeszközök is a kemény vízről árulkodnak.

A vízminőség ezek mellett befolyásolja bőrünk és hajunk állagát is, ennek megelőzésére a legtöbben szappanból és a mosószerekből használnak többet, pedig a fürdővíz lágyításával megelőzhető a bőrirritáció és a száraz haj is.

A háztartási vízlágyító amellett, hogy megvédi a vízvezetékeket és a meleg vizes berendezéseket a vízkőlerakodástól, szabaddá teszi a vízátfolyást és csökkenti az energia felhasználást. Megkímélve a készülékeket és szerelvényeket elkerülhetőek a költséges javítási és karbantartási munkálatok. Emellett lényegesen csökkenthető a mosó- és tisztítószerek felhasználása ha lágyított vizet használunk.

A lágyvíz fogyasztása kellemesebb, a belőle készített kávé és tea íze pedig finomabb.

Ezen kívül lágy víz használata mellett élvezhetjük, hogy ragyog a konyhánk és a fürdőszobánk, vasaláskor időt takaríthatunk meg a mosógépből puhán és kevésbe gyűrötten érkező ruhákkal és evőeszközeink, sőt még autónk karosszériája is foltmentesen szárad.


BlueSoft-E70-VR34 vízlágyító működési elve:

BlueSoft-E70-VR34 vízlágyító berendezés ioncserés eljárás alapján működik. Ez annyit jelent, hogy a keményvíz átáramlik egy ioncserélő gyantán, ahol ioncserével megtörténik a víz lágyítása. A berendezés ioncserélő gyantatöltete a Ca++ és Mg++ ionokat Na+ ionokra cseréli, amelyek magasabb vízhőmérsékleten sem válnak ki. A töltet egy adott mennyiségű lágyvíz termelése után lemerül, ezért regenerálni kell. A regenerálás nagy tisztaságú NaCI oldat felhasználásával automatikusan történik, ilyenkor a sóléből a Na+ ionok újra a gyantába kerülnek. Az intelligens berendezés teljesen automatikusan elvégzi az összes tisztítási és regenerálási folyamatot, így a kezelő személyzet részéről csak időszakos felügyeletet, valamint rendszeres só utánpótlást igényel a készülék 3-6 havonta.

A berendezésbe betölthető egyszerre több regenerálásra elegendő só is, hiszen az mindig csak annyit használ el, amennyi a gyanta regenerálásához szükséges. A regeneráló só kézi adagolása nem szükséges, csak a mennyiségét kell ellenőrizni, és szükség esetén utántölteni.

A lágyításhoz alkalmazott kiváló minőségű gyanta egyik tulajdonsága, hogy a szemcsék mérete közel azonos. Ez azért hasznos, mert így kisebb regeneráló só fogyasztást igényel az eszköz, amely egyben alacsonyabb üzemeltetési költséget is jelent.

Az akadálymentes használatot lehetővé téve a vezérlő automatika a lágyító gyanta regenerálását vízfelhasználási szünetben, éjszakai időpontban végzi. Erre azért van szükség mert a regenerálás alatt a berendezés nem változtat a belépő víz keménységén, így az lágyítatlanul jutna a hálózatba.

A vízlágyító gyanta 0,1 nk° keménységű vizet állít elő, ezért az ivóvízre minimálisan engedélyezett 5 nk° keménységű víz eléréséhez a vizet lágyítás után mesterségesen fel kell keményíteni.

A by- pass szelep a fejhez közvetlenül csatlakozik, itt valósítható meg a nyers víz visszakeverése (azaz a víz keménység beállítása), illetve a berendezés kizárása a rendszerből, igény esetén.

Keresés