Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

BlueSoft Eco-E30 - Intelligens háztartási vízlágyító - Plug and Play

264.737 Ft (208.454 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Szállítási díj: Ingyenes
Cikkszám: BlueSoftEco30/P&P
Elérhetőség: Raktáron
Nem értékelt
264.737 Ft (208.454 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Paraméterek

Sófogyasztás regenerálásonként 1,6 kg
Vízfogyasztás regenerálásonként 90 liter

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Leírás

Kiknek ajánljuk ezt a vízlágyítót?

Masszázs medencék, fűtési és egyéb vízrendszerek feltöltésére, pótvíz biztosítására ajánljuk.

Nincs szükség szakemberre, mert a készülék saját magát üzemeli be egyetlen gombnyomásra. Önnek nincs más dolga, mint beállítja a pontos időt, vízkeménységet (a keménység teszter tartozék), illetve feltölti só tablettával a készüléket, majd 3 másodpercig megnyom egy gombot. A többi a Plug and Play vízlágyító feladata. A vezérlőfej programozása USB porton keresztül könnyedén elvégezhető.

Az RX-ADJ programozó egység alapvető tartozéka az RX-65C/DHS vezérlőszelepnek, nélküle nem szerelhető!

A készülék vezérlőfeje a legjobb minőségű csaptelepekhez hasonlóan kerámia tárcsával rendelkezik, ami rendkívül időtálló, így nincs szükség az éves karbantartásra. A legjobban felszerelt és legtakarékosabb BlueSoft vízlágyító a piacon.


A csomag tartalma:

  • 1db keménység teszter (cikkszám: OKT-1)
  • 1db montázsblokk (cikkszám: RX-F70A-1)
  • 1db csatornabekötő egység (cikkszám: PG/1), tartalma: 3,5m átlátszó ½”-os tömlő a (gravitációs túlfolyó és vízlágyító csatorna) bekötésekhez
  • 4db bilincs ½”-os tömlő rögzítéshez 40-32 gumiszűkítő,
  • d40-es csatorna kiépítése esetén alkalmazandó
  • Egy távirányító, mellyel akár egy karosszékből elindítható a beüzemelés vagy ellenőrizhetők a működési paraméterek.


Mi a teendője a vízlágyító telepítéséhez?

 A vízlágyító bekötéséhez szükséges az alábbi ábrarajz alapján a vízszerelést elvégeztetni. Ezt az ábra alapján bármelyik vízszerelő elvégezheti. 

 


Mit kell tennie, miután a vízszerelő rákötötte a készüléket a hálózatra?

A vízlágyító beüzemelését Pest megyén belül cégünk, Pest megyén kívül az Euro-Clear Magyarország Kft. profi szakemberei vagy szerviz partnereink végzik.

Megrendelés után, ha igényli, segítünk hivatalos beüzemelési partnert találni.  

A hivatalos beüzemelés a garancia feltétele.

 


 

Így működik a készülék:

 

A BlueSoft Eco-E30 Plug and Play intelligens háztartási vízlágyító berendezés ioncserés eljárás alapján működik. Ez annyit jelent, hogy a kemény víz átáramlik egy ioncserélő gyantán, ahol ioncserével megtörténik a víz lágyítása.

A berendezés ioncserélő gyantatöltete a Ca++ és Mg++ ionokat Na+ ionokra cseréli, amelyek magasabb vízhőmérsékleten sem válnak ki. A töltet egy adott mennyiségű lágyvíz termelése után lemerül, ezért regenerálni kell. 

A regenerálás nagy tisztaságú NaCI oldat felhasználásával automatikusan történik, ilyenkor a sóléből a Na+ ionok újra a gyantába kerülnek. Az intelligens berendezés teljesen automatikusan elvégzi az összes tisztítási és regenerálási folyamatot, így a kezelő személyzet részéről csak időszakos felügyeletet, valamint rendszeres só (tablettázott só) utánpótlást igényel a készülék 1-2 havonta.

A berendezésbe betölthető egyszerre több regenerálásra elegendő só is, hiszen az mindig csak annyit használ el, amennyi a gyanta regenerálásához szükséges. A regeneráló só kézi adagolása nem szükséges, csak a mennyiségét kell ellenőrizni, és szükség esetén utántölteni.

A lágyításhoz alkalmazott kiváló minőségű gyanta egyik tulajdonsága, hogy a szemcsék mérete közel azonos. Ez azért hasznos, mert így kisebb regeneráló só fogyasztást igényel az eszköz, amely egyben alacsonyabb üzemeltetési költséget is jelent.

Az akadálymentes használatot lehetővé téve a vezérlő automatika a lágyító gyanta regenerálását vízfelhasználási szünetben, éjszakai időpontban végzi. Erre azért van szükség mert a regenerálás alatt a berendezés nem változtat a belépő víz keménységén, így az lágyítatlanul jutna a hálózatba.

A vízlágyító gyanta 0,1 nk° keménységű vizet állít elő, ezért az ivóvízre minimálisan engedélyezett 5 nk° keménységű víz eléréséhez a vizet lágyítás után mesterségesen fel kell keményíteni.

A by- pass szelep a fejhez közvetlenül csatlakozik, itt valósítható meg a nyers víz visszakeverése (azaz a víz keménység beállítása), illetve a berendezés kizárása a rendszerből, igény esetén

információk

A VÍZLÁGYÍTÓ SZÁLLÍTÁSA, BESZERELÉSE

A vízlágyító beüzemelését Pest megyén belül cégünk, Pest megyén kívül az Euro-Clear Magyarország Kft. profi szakemberei vagy szervizpartnereink végzik. A garanciális, hivatalos beüzemelés a termék garancia feltétele. Ingyenes szállítást biztosítunk Magyarország egész területén.

 

ÍGY MŰKÖDIK A KÉSZÜLÉK

A BlueSoft - K100 vízlágyító berendezés ioncserés eljárás alapján működik. Ez annyit jelent, hogy a keményvíz átáramlik egy ioncserélő gyantán, ahol ioncserével megtörténik a víz lágyítása. A berendezés ioncserélő gyantatöltete a Ca++ és Mg++ ionokat Na+ ionokra cseréli, amelyek magasabb vízhőmérsékleten sem válnak ki. A töltet egy adott mennyiségű lágyvíz termelése után lemerül, ezért regenerálni kell. 

 

A regenerálás nagy tisztaságú NaCI oldat felhasználásával automatikusan történik, ilyenkor a sóléből a Na+ ionok újra a gyantába kerülnek. Az intelligens berendezés teljesen automatikusan elvégzi az összes tisztítási és regenerálási folyamatot, így a kezelő személyzet részéről csak időszakos felügyeletet, valamint rendszeres só (tablettázott só) utánpótlást igényel a készülék 1-2 havonta. A berendezésbe betölthető egyszerre több regenerálásra elegendő só is, hiszen az mindig csak annyit használ el, amennyi a gyanta regenerálásához szükséges. A regeneráló só kézi adagolása nem szükséges, csak a mennyiségét kell ellenőrizni, és szükség esetén utántölteni.

 

A lágyításhoz alkalmazott kiváló minőségű gyanta egyik tulajdonsága, hogy a szemcsék mérete közel azonos. Ez azért hasznos, mert így kisebb regeneráló só fogyasztást igényel az eszköz, amely egyben alacsonyabb üzemeltetési költséget is jelent. Az akadálymentes használatot lehetővé téve a vezérlő automatika a lágyító gyanta regenerálását vízfelhasználási szünetben, éjszakai időpontban végzi. Erre azért van szükség mert a regenerálás alatt a berendezés nem változtat a belépő víz keménységén, így az lágyítatlanul jutna a hálózatba. A vízlágyító gyanta 0,1 nk° keménységű vizet állít elő, ezért az ivóvízre minimálisan engedélyezett 5 nk° keménységű víz eléréséhez a vizet lágyítás után mesterségesen fel kell keményíteni.

 

A by- pass szelep a fejhez közvetlenül csatlakozik, itt valósítható meg a nyers víz visszakeverése (azaz a víz keménység beállítása), illetve a berendezés kizárása a rendszerből, igény esetén.

 

TELEPÍTÉSI FELTÉTELEK

A berendezés telepítéséhez sík, vízszintes, kemény padozattal ellátott helység szükséges. A padozat és a berendezés közvetlen környezete álljon ellent a sóoldat korrozív hatásának. A berendezést +5°C és +40°C közötti hőmérsékletű helységbe kell telepíteni. A kezelendő nyersvíz hőmérséklete nem haladhatja meg a +30 °C-t. Tilos a berendezést erősen párás, vagy poros helységbe telepíteni. Óvni kell a fagytól, sugárzó hőtől, ultraibolya sugárzástól.

A berendezés közvetlen közelében gondoskodni kell szennyvíz bekötésről (min. DN40) és 230V; 50Hz földelt, elektromos dugaszoló aljzatról. Kárenyhítési célból a berendezést padlóösszefolyóval ellátott helyiségbe javasoljuk telepíteni.

Az esetleges nyomásütések, nyomásingadozások miatt a berendezés elé nyomáscsökkentőt, vagy nyomáscsökkentővel ellátott mechanikai szűrőt kell beszerelni. A ±0,5 bar értéket meghaladó nyomásingadozás tilos! Fontos, hogy a mechanikai védőszűrő a 100mikronnál nagyobb szennyeződéseket szűrje ki.

Víz, illetve áramhiány elleni külön védelemmel nem rendelkezik a berendezés. Ezt igény szerint a telepítési oldalon biztosítani kell.

 

TÉLIESÍTÉS

A BERENDEZÉS FAGYVESZÉLYES! Azt használni, illetve tárolni csak fagymentes helyen szabad. A gyantatartó oszlopból a víz nem távolítható el, ezért a berendezés téliesítését a háztartásokban fellelhető eszközök segítségével megoldani nem lehet. Igény esetén vegye igénybe szakszerviz segítségét, illetve a víz és elektromos csatlakozások megbontása után a berendezést szállítsa fagymentes helyre.

FONTOS: A vízkezelő berendezés, a hibátlan működés érdekében állandó víznyomást igényel, a víztermelés szüneteiben is. A kezelt víz felhasználás hiánya nem szüntetheti meg a berendezés vízellátását.

Állandó víznyomást:

- Hálózati ivóvíz alkalmazásával

- Frekvenciaváltóval felszerelt szivattyútelep alkalmazásával- HIDROFOR -rendszer segítségével lehet biztosítani.

Állandó víznyomás hiánya esetén előfordulhat, hogy a vízkezelő berendezés nem tudja elvégezni a víztermelési szünetben esetleg szükségessé váló visszamosást, regenerálást.

Más kapacitású készülékek

RainWater 12 HF

Előrendelhető
238.257 Ft (187.604 Ft + ÁFA)

RainWater 12 Plug&Play

Előrendelhető
300.266 Ft (236.430 Ft + ÁFA)

RainWater Plus 12 HF

Előrendelhető
302.539 Ft (238.220 Ft + ÁFA)