Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

BlueSoft ECO-E90 Intelligens háztartási vízlágyító 1"-os csatlakozással

EURO CLEAR
234.990 Ft (185.031 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Szállítási díj: Ingyenes
Cikkszám: BlueSoftEco-E90/VB1
Elérhetőség: Raktáron (7-10 munkanap)
Nem értékelt
Vezérlőfej típusaquestion_mark
Csatlakozásinformation_mark
Kapható választék:
Gyantaágy fertőtlenítés (BIO) funkció:
234.990 Ft (185.031 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Paraméterek

Magasság 1080 mm
Mélység 500 mm
Szélesség 320 mm
Bruttó súly 38 kg
Hálózati feszültség 230/50 V/Hz
Gyanta mennyisége 30 l
Nyomás tartomány 2,5 - 6 bar
Átfolyás 1,8 - 2,0 m3/h
Nyersvíz csatlakozás 1 coll
Lágyvíz csatlakozás 1 coll
Szennyvíz csatlakozás 1/2 coll
Biztonsági túlfolyó 1/2 coll
Sófelhasználás regenerálásonként 3,0 kg
Vízfelhasználás regenerálásonként 160 liter
Beépíthető gyantaágyfertőtlenítés Opcionális

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Leírás

Az intelligens vezérlőfej (ECO) előnyei

 
 
Gazdaságos üzemeltetés

Az intelligens vezérlőfej akár 50%-kal kevesebb sót használ fel regenerálás ideje alatt, így költséghatékonyabb a működése. Évente akár 15.000 Ft-ot is spórolhat, hiszen kevesebb tablettázott sót kell vásárolnia. 

 
Folyamatos vízellátás

Az alap vezérlőfejjel ellentétben kemény vizet szolgáltat a regenerálás ideje alatt, így egy percig sem marad víz nélkül.

 

 
Többnyelvűség

6 nyelven, akár magyarul is navigálhat a menüben. 

 

 
Egyszerű a vízkeménység beállítása

A beépített keverőszelepnek köszönhetően könnyedén beállítható a kilépő víz keménysége.

 

 
Optimális működés

A megfelelő beállítások elvégzése után figyeli a vízfogyasztást és optimalizálja a regenerálás idejét.

 

 
Könnyedén beépíthető a gyantaágy fertőtlenítő egység

A vezérlés elő van készítve a gyantaágy fertőtlenítő egység fogadására. A gyantaágy fertőtlenítő egység a beépített klórgázcella segítségével, regeneráláskor automatikusan lefertőtleníti a gyantát, ezzel biztosítva a csíramentes környezetet.

 


Kiknek ajánljuk ezt a vízlágyítót?

 

5-6 fős háztartásoknak, 15 m3 vízfogyasztás felett, nagyon magas vízkeménység esetén (20nk felett).

 

 


 

Ha lágyított vizet használ...

 

Gyönyörű lesz a fürdőszobája

Csempéi és szaniterei évek múlva is fényesen ragyognak, nem teszi tönkre őket a vízkő és a sok vegyszerrel való súrolás.

 

Szebbek és puhábbak lesznek ruhái

Kevesebb mosószerrel is sokkal puhábbak lesznek a ruhái - mindezt anélkül, hogy drága adalékanyagokra vagy vízlágyítószerekre költene. 

 

Megvédi drága készülékeit

Mosógép, mosogatógép, kazán, bojler, kávégép - mind nagyon drága készülék, így érdemes őket megvédeni a vízkő ellen. Lágyított vízzel ezeknek a készülékeknek az élettartama jelentősen megnő.

 

Bőre egészségesebb, haja pedig puhább és fényesebb lesz

 A lágyított víz sokkal kevésbe szárítja a bőrt, így sokkal selymesebb és puhább lesz fürdés után. Az ekcéma tüneteit is kiválóan csökkenti. A lágyított víz a hajjal is csodát tesz, fényesebb és rugalmasabb lesz, akár kevesebb samponnal is

 

Több szabadideje lesz

Gondoljon bele a sok takarítás, súrolás, a makacs vízkő eltávolítása mennyi időt vesz el Öntől.

A lágyított vízzel ezek megoldódnak, több időt tölthet azzal, amit valójában szeret csinálni.

 

Rengeteg pénzt spórol

Számolja össze, hogy mennyit költ az évek során - új kazánra vagy bojlerre, csaptelepekre, tisztítószerekre, tusfürdőre vagy samponra. 

Hosszútávon akár több 100.000 Ft-ot is megtakaríthat egy vízlágyító berendezés használatával.

Nem véletlen, hogy az új ingatlanokban szinte alapkövetelmény egy ilyen készülék

 


 

A vízlágyító bekötése, beépítése:

 

A vízlágyítóhoz szükséges csövezést bármelyik vízszerelő elvégezheti az alábbi ábra alapján:

 

 


 

Beüzemelés:

 

A vízlágyító beüzemelését Pest megyén belül cégünk, Pest megyén kívül az Euro-Clear Magyarország Kft. profi szakemberei vagy szervizpartnereink végzik. 

Megrendelés után, ha igényli, segítünk hivatalos beüzemelési partnert találni. 

 

 

 

A hivatalos beüzemelés a garancia feltétele.

 

 


 

Így működik a készülék:

A BlueSoft ECO-E90 Intelligens háztartási vízlágyító 1"-os csatlakozással vízlágyító berendezés ioncserés eljárás alapján működik. Ez annyit jelent, hogy a keményvíz átáramlik egy ioncserélő gyantán, ahol ioncserével megtörténik a víz lágyítása.

A berendezés ioncserélő gyantatöltete a Ca++ és Mg++ ionokat Na+ ionokra cseréli, amelyek magasabb vízhőmérsékleten sem válnak ki. A töltet egy adott mennyiségű lágyvíz termelése után lemerül, ezért regenerálni kell. 

A regenerálás nagy tisztaságú NaCI oldat felhasználásával automatikusan történik, ilyenkor a sóléből a Na+ ionok újra a gyantába kerülnek. Az intelligens berendezés teljesen automatikusan elvégzi az összes tisztítási és regenerálási folyamatot, így a kezelő személyzet részéről csak időszakos felügyeletet, valamint rendszeres só (tablettázott só) utánpótlást igényel a készülék 1-2 havonta.

A berendezésbe betölthető egyszerre több regenerálásra elegendő só is, hiszen az mindig csak annyit használ el, amennyi a gyanta regenerálásához szükséges. A regeneráló só kézi adagolása nem szükséges, csak a mennyiségét kell ellenőrizni, és szükség esetén utántölteni.

A lágyításhoz alkalmazott kiváló minőségű gyanta egyik tulajdonsága, hogy a szemcsék mérete közel azonos. Ez azért hasznos, mert így kisebb regeneráló só fogyasztást igényel az eszköz, amely egyben alacsonyabb üzemeltetési költséget is jelent.

Az akadálymentes használatot lehetővé téve a vezérlő automatika a lágyító gyanta regenerálását vízfelhasználási szünetben, éjszakai időpontban végzi. Erre azért van szükség mert a regenerálás alatt a berendezés nem változtat a belépő víz keménységén, így az lágyítatlanul jutna a hálózatba.

A vízlágyító gyanta 0,1 nk° keménységű vizet állít elő, ezért az ivóvízre minimálisan engedélyezett 5 nk° keménységű víz eléréséhez a vizet lágyítás után mesterségesen fel kell keményíteni.

A by- pass szelep a fejhez közvetlenül csatlakozik, itt valósítható meg a nyers víz visszakeverése (azaz a víz keménység beállítása), illetve a berendezés kizárása a rendszerből, igény esetén.Miért válassz Minket?

 

Országos szállítás, ingyenesen

Önnek nem kell foglalkoznia a szállítás nehézségeivel. 

 

Szaktanácsadás

Segítünk! Önnek tudnia kell, hogy nem hagyjuk egyedül a vízlágyító vásárlása folyamán. Tanácsot adunk a vízlágyító kiválasztásától, a megfelelő beüzemelő szakemberig.

 

Alacsony árak

Egy vízlágyító berendezés nem luxus többé, alacsonyan tartjuk az árainkat, hogy mindenki számára elérhető legyen. 

 

Műszaki leírás

A vízlágyító berendezés működési elve:

A vízlágyító berendezések ioncserés eljárás alapján működnek. A keményvíz átáramlik az ioncserélő gyantán,ahol ioncserével megtörténik a víz lágyítása. A berendezés ioncserélő gyantatöltete a Ca++ és Mg++ ionokat Na+ ionokra cseréli, amelyek magasabb vízhőmérsékleten sem válnak ki. A töltet bizonyos mennyiségű lágyvíz letermelése után lemerül, ezért azt regenerálni kell. A regenerálás nagy tisztaságú NaCI oldat felhasználásával automatikusan történik. Regenerálás során a sóléből a Na+ ionok újra a gyantába kerülnek. A berendezés teljesen automatikus, elvégzi az összes tisztítási, regenerálási folyamatot. A kezelő személyzet részéről csak időszakos felügyeletet, valamint rendszeres só utánpótlást igényel.

A berendezésbe egyszerre több regenerálásra elegendő só tölthető, mivel a berendezés abból mindig csak annyit használ el, amennyi a gyanta regenerálásához szükséges. A regeneráló só kézi adagolása nem szükséges, csak mennyiségét kell ellenőrizni, és szükség esetén utántölteni. A lágyításhoz alkalmazott kiváló minőségű gyanta egyik tulajdonsága, hogy a szemcsék mérete közel azonos. Ez kisebb regeneráló só fogyasztást, így alacsonyabb üzemeltetési költségeket jelent.

A vezérlő automatika a lágyító gyanta regenerálását vízfelhasználási szünetben, éjszakai időpontban végzi. Erre azért van szükség mert a regenerálás alatt a berendezés nem változtat a belépő víz keménységén, így az lágyítatlanul jutna a hálózatba.

A vízlágyító gyanta 0,1 nk° keménységű vizet állít elő. Az ivóvízre minimálisan engedélyezett 5 nk° keménységű víz eléréséhez a vizet lágyítás után mesterségesen fel kell keményíteni. A bekeverő szelep a vízlágyítóberendezés vezérlő fejében került elhelyezésre, így a lágyítóból már a beállított keménységű víz lép ki.

A vízlágyító berendezés kémiai működésének leírása

A berendezés kémiai működésének alapja a betöltött ioncserélő műgyanta ioncserélő tulajdonsága. A gyanta ezta tulajdonságát a semleges polisztirol hordozóanyagba ültetett , szabad vegyértékkel rendelkező aktív csoportoknak köszönheti. Ennek a vegyületnek viszonylag kicsi az affinitása a nátriumhoz és nagy a kalciumhoz illetve magnéziumhoz. A működés során a nátriummal feltöltött ioncserélő műgyanta a víz kalcium és magnézium ionjait folyamatosan nátrium ionra cseréli. Ez a folyamat a tulajdonképpeni vízlágyítás, ami mindaddig folytatódik, amíg a gyanta aktív csoportjain van nátrium.

Ca(HC03)2+2Na-R=Ca-R2+2NaHC03

Mg(HC03)2+2Na-R=Mg-R2+2NaHC03

CaS04+2Na-R=Ca-R2+Na2S04

MgS04+2Na-R=Mg-R2+Na2S04

CaCl2+2Na-R=Ca-R2+2NaCl

MgCh+2Na-R=Mg-R2+2NaCl

Ha az ioncserélő gyanta a működés során kalcium és magnézium ionokkal telítődik, akkor a gyantát lemerültnektekintjük. A lemerült gyantát regenerálni kell. A regenerálás során a gyanta aktív csoportjairól a kalcium és magnézium ionokat leszorítjuk, és helyükre nátrium iont ültetünk. Az eltérő affinitás miatt ez a folyamat csak jelentős nátrium felesleg mellett jön létre. A gyakorlatban a regenerálás során az ioncserélő gyantán 10 %-osNaCI oldatot áramoltatunk keresztül. Az oldatból a nátrium a gyanta aktív csoportjaihoz kapcsolódik, a leszorítottkalcium és magnézium a klorid ionhoz kapcsolódva a regenerátummal a csatornába kerül.

A kalciumon és magnéziumon kívül a vízben még számos más elem is található. Ha ezek közül különösen a vas-, vagy mangántartalom magas, akkor az ioncserélő gyanta részben reverzibilis, részben irreverzibilis károsodástszenvedhet.

A biztonságos üzemeltetés érdekében, a berendezést csak a bevezetőben leírt ivóvíz minőségű vízzel szabad üzemeltetni. Ahol a víz minősége rosszabb, ott előszűrést, vastalanítást kell alkalmazni.

A vízlágyító berendezés felépítése

Helykihasználási, tisztítási és kezelési szempontok miatt a berendezés minden fő eleme egyetlen műanyag házban, az un. kabinetben került elhelyezésre. Ez tartalmazza a vízlágyító gyantát, a gyantatartó nyomásálló oszlopot, sófelszívó egységet, tömbösített vezérlő szelepet. A hagyományos ipari jellegű berendezésekhez képest a formatervezett kabinet miatt a berendezés megjelenése esztétikus, egyszerűen tisztítható.

Telepítési feltételek

A berendezés telepítéséhez sík, vízszintes, kemény padozattal ellátott helység szükséges. A padozat és a berendezés közvetlen környezete álljon ellent a sóoldat korrozív hatásának. A berendezést +5°C és +40°C közötti hőmérsékletű helységbe kell telepíteni. A kezelendő nyersvíz hőmérséklete nem haladhatja meg a +30 °C-t. Tilos a berendezést erősen párás, vagy poros helységbe telepíteni. Óvni kell a fagytól, sugárzó hőtől, ultraibolya sugárzástól.

A berendezés közvetlen közelében gondoskodni kell szennyvíz bekötésről (min. DN40) és 230V; 50Hz földelt, elektromos dugaszoló aljzatról. Kárenyhítési célból a berendezést padlóösszefolyóval ellátott helyiségbe javasoljuk telepíteni.

Nyersvíz vezeték átmérője : 3/4” vagy 1”

Nyersvíz nyomás: : 2,5 – 6 bar (maximális nyersvíz elvezetés mellett is)

Kezeltvíz csatlakozás: : 3/4” vagy 1”

Szennyvíz csatlakozás: : 1⁄2” műanyag tömlővég

Biztonsági túlfolyó: : 1⁄2” műanyag tömlővég

Szennyvíz csatorna mérete : min. DN 40 (szifonos)

Elektromos csatlakozás : állandó 230V; 50Hz

(Szünetmentes táp beépítése nem alapkövetelmény)

2,5 bar hálózati víznyomás alatt nem biztosított az üzembiztos regenerálás, ezért ebben az esetben nyomásfokozó berendezés beépítését javasoljuk.

Az esetleges nyomásütések, nyomásingadozások miatt a berendezés elé nyomáscsökkentőt, vagy nyomáscsökkentővel ellátott mechanikai szűrőt kell beszerelni.

A ±0,5 bar értéket meghaladó nyomásingadozás tilos! Fontos, hogy a mechanikai védőszűrő a 100mikronnál nagyobb szennyeződéseket szűrje ki.

Víz, illetve áramhiány elleni külön védelemmel nem rendelkezik a berendezés. Ezt igény szerint a telepítési oldalon biztosítani kell.

Téliesítés

A BERENDEZÉS FAGYVESZÉLYES! Azt használni, illetve tárolni csak fagymentes helyen szabad. A gyantatartó oszlopból a víz nem távolítható el, ezért a berendezés téliesítését a háztartásokban fellelhető eszközök segítségével megoldani nem lehet. Igény esetén vegyeigénybe szakszerviz segítségét, illetve a víz és elektromos csatlakozások megbontása után a berendezést szállítsa fagymentes helyre.

FONTOS:

A vízkezelő berendezés, a hibátlan működés érdekében állandó víznyomást igényel, a víztermelés szüneteiben is. A kezeltvíz felhasználás hiánya nem szüntetheti meg a berendezés vízellátását.

Állandó víznyomást:

- Hálózati ivóvíz alkalmazásával

- Frekvenciaváltóval felszerelt szivattyútelep alkalmazásával- HIDROFOR -rendszer segítségével lehet biztosítani.

Állandó víznyomás hiánya esetén elő fordulhat, hogy a vízkezelő berendezés nem tudja elvégezni a víztermelési szünetben esetleg szükségessé váló visszamosást, regenerálást.


 

Más kapacitású készülékek

RainWater 30

Raktáron (7-10 munkanap)
233.990 Ft (184.244 Ft + ÁFA)

RainWater 30 HF

Raktáron (7-10 munkanap)
248.990 Ft (196.055 Ft + ÁFA)

RainWater 30 Plug&Play

Raktáron (7-10 munkanap)
262.990 Ft (207.079 Ft + ÁFA)