Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Euro-Clear BlueSoft K70-VR34 háztartási vízlágyító berendezés

EURO CLEAR
168.989 Ft (133.062 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Szállítási díj: Ingyenes
Cikkszám: BlueSoft K70-VR34
Elérhetőség: Raktáron (7-10 munkanap)
Nem értékelt
Vezérlőfej típusaquestion_mark
Alap vezérlőfej
Csatlakozásinformation_mark
3/4"
168.989 Ft (133.062 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Paraméterek

Méretei 1110x230x440mm
Háztartás havi vízfogyasztása 5-20 m3/hónap
Átfolyás 1,5-1,8 m3/h
Regeneráló gyanta mennyisége 18 liter

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Leírás

Euro-Clear BlueSoft K70-VR34 háztartási vízlágyító berendezés

Esztétikus, társainál keskenyebb kabinetben elhelyezett, könnyen tisztítható vízlágyító. A kabinetben található a vezérlőfej, a gyantatartó oszlop, a sófelszívó egység és maga a vízlágyító gyanta. 

 

Olyan háztartások számára javasoljuk, ahol
nagyon magas vízkeménységnél a havi vízfogyasztás 10-15 m3
magas vízkeménységnél a havi vízfogyasztás 15-20 m3
közepes vízkeménységnél a havi vízfogyasztás 20-30 m3

Ha úgy érzi, tanácstalan, nem tud választani, készséggel állunk rendelkezésére az alábbi elérhetőségeken: 
telefonon: +36 30 727 17 37
emailben: vizlagyitobolt@gmail.com

 

A VÍZLÁGYÍTÓ BERENDEZÉS ELŐNYEI:

- A konyhai, fürdőszobai csempék, csaptelepek foltmentesek, fényesebbek lesznek.

 - Kevesebb mosóporral és vízlágyító adalékok nélkül is tisztábbak lesznek ruhái, puhaságukat és színüket is megőrzik, nem szürkülnek.

- Gyorsabban kész a takarítással, mert nem kell többször áttörölni a felületeket

- A lágy-vízzel főzött levesek, tea, kávé íze és illata kellemesebb.

- Az evőeszközök, poharak, tányérok cseppmentesen száradnak.

- Lágy vízzel a zuhanyzás sokkal kellemesebb, nem viszket a bőre, fejbőre, haja puhább, rugalmasabb lesz.

- A kazánok, és egyéb hőtermelő berendezések élettartama megnő.

- A csövekben nem rakódik le a vízkő, így rengeteg pénzt takarít meg, hiszen nem kell azokat időközönként kicserélni.

 

Egy vízlágyító berendezés nem luxus többé!

Ingyenes szállítást biztosítunk Magyarország egész területén

információk

A VÍZLÁGYÍTÓ SZÁLLÍTÁSA, BESZERELÉSE

A vízlágyító beüzemelését Pest megyén belül cégünk, Pest megyén kívül az Euro-Clear Magyarország Kft. profi szakemberei vagy szervizpartnereink végzik. A garanciális, hivatalos beüzemelés a termék garancia feltétele. Ingyenes szállítást biztosítunk Magyarország egész területén.

 

ÍGY MŰKÖDIK A KÉSZÜLÉK

A BlueSoft - K100 vízlágyító berendezés ioncserés eljárás alapján működik. Ez annyit jelent, hogy a keményvíz átáramlik egy ioncserélő gyantán, ahol ioncserével megtörténik a víz lágyítása. A berendezés ioncserélő gyantatöltete a Ca++ és Mg++ ionokat Na+ ionokra cseréli, amelyek magasabb vízhőmérsékleten sem válnak ki. A töltet egy adott mennyiségű lágyvíz termelése után lemerül, ezért regenerálni kell. 

 

A regenerálás nagy tisztaságú NaCI oldat felhasználásával automatikusan történik, ilyenkor a sóléből a Na+ ionok újra a gyantába kerülnek. Az intelligens berendezés teljesen automatikusan elvégzi az összes tisztítási és regenerálási folyamatot, így a kezelő személyzet részéről csak időszakos felügyeletet, valamint rendszeres só (tablettázott só) utánpótlást igényel a készülék 1-2 havonta. A berendezésbe betölthető egyszerre több regenerálásra elegendő só is, hiszen az mindig csak annyit használ el, amennyi a gyanta regenerálásához szükséges. A regeneráló só kézi adagolása nem szükséges, csak a mennyiségét kell ellenőrizni, és szükség esetén utántölteni.

 

A lágyításhoz alkalmazott kiváló minőségű gyanta egyik tulajdonsága, hogy a szemcsék mérete közel azonos. Ez azért hasznos, mert így kisebb regeneráló só fogyasztást igényel az eszköz, amely egyben alacsonyabb üzemeltetési költséget is jelent.

 

Az akadálymentes használatot lehetővé téve a vezérlő automatika a lágyító gyanta regenerálását vízfelhasználási szünetben, éjszakai időpontban végzi. Erre azért van szükség mert a regenerálás alatt a berendezés nem változtat a belépő víz keménységén, így az lágyítatlanul jutna a hálózatba.

A vízlágyító gyanta 0,1 nk° keménységű vizet állít elő, ezért az ivóvízre minimálisan engedélyezett 5 nk° keménységű víz eléréséhez a vizet lágyítás után mesterségesen fel kell keményíteni.

A by- pass szelep a fejhez közvetlenül csatlakozik, itt valósítható meg a nyers víz visszakeverése (azaz a víz keménység beállítása), illetve a berendezés kizárása a rendszerből, igény esetén.

 

TELEPÍTÉSI FELTÉTELEK

A berendezés telepítéséhez sík, vízszintes, kemény padozattal ellátott helység szükséges. A padozat és a berendezés közvetlen környezete álljon ellent a sóoldat korrozív hatásának. A berendezést +5°C és +40°C közötti hőmérsékletű helységbe kell telepíteni. A kezelendő nyersvíz hőmérséklete nem haladhatja meg a +30 °C-t. Tilos a berendezést erősen párás, vagy poros helységbe telepíteni. Óvni kell a fagytól, sugárzó hőtől, ultraibolya sugárzástól.

A berendezés közvetlen közelében gondoskodni kell szennyvíz bekötésről (min. DN40) és 230V; 50Hz földelt, elektromos dugaszoló aljzatról. Kárenyhítési célból a berendezést padlóösszefolyóval ellátott helyiségbe javasoljuk telepíteni.

Az esetleges nyomásütések, nyomásingadozások miatt a berendezés elé nyomáscsökkentőt, vagy nyomáscsökkentővel ellátott mechanikai szűrőt kell beszerelni. A ±0,5 bar értéket meghaladó nyomásingadozás tilos! Fontos, hogy a mechanikai védőszűrő a 100mikronnál nagyobb szennyeződéseket szűrje ki.

Víz, illetve áramhiány elleni külön védelemmel nem rendelkezik a berendezés. Ezt igény szerint a telepítési oldalon biztosítani kell.

 

TÉLIESÍTÉS

A BERENDEZÉS FAGYVESZÉLYES! Azt használni, illetve tárolni csak fagymentes helyen szabad. A gyantatartó oszlopból a víz nem távolítható el, ezért a berendezés téliesítését a háztartásokban fellelhető eszközök segítségével megoldani nem lehet. Igény esetén vegye igénybe szakszerviz segítségét, illetve a víz és elektromos csatlakozások megbontása után a berendezést szállítsa fagymentes helyre.

FONTOS: A vízkezelő berendezés, a hibátlan működés érdekében állandó víznyomást igényel, a víztermelés szüneteiben is. A kezelt víz felhasználás hiánya nem szüntetheti meg a berendezés vízellátását.

Állandó víznyomást:

- Hálózati ivóvíz alkalmazásával

- Frekvenciaváltóval felszerelt szivattyútelep alkalmazásával- HIDROFOR -rendszer segítségével lehet biztosítani.

Állandó víznyomás hiánya esetén előfordulhat, hogy a vízkezelő berendezés nem tudja elvégezni a víztermelési szünetben esetleg szükségessé váló visszamosást, regenerálást.

Más kapacitású készülékek