Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

RainWater 12

EURO CLEAR
196.990 Ft (155.110 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Szállítási díj: Ingyenes
Cikkszám: RW12
Elérhetőség: Raktáron (7-10 munkanap)
Nem értékelt
Vezérlőfej típusaquestion_mark
ECO vezérlőfej
Csatlakozásinformation_mark
1"
196.990 Ft (155.110 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Paraméterek

Só és vízfogyasztás / regenerálás 1,5 kg NaCl / 90 Liter H2O
Csatlakozás 3/4 "
Térfogatáram 1,0-1,5 m3/h
Gyantaliter 12,5
Kapacitás 30m3 x 0nk
Magasság, szélesség, mélység 66 cm, 38 cm, 52,5 cm

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Leírás

ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK

 

Kiknek ajánljuk ezt a vízlágyítót?

A RainWater 12 ideális vízlágyító berendezés 1-2 fős háztartások számára vagy 10-15 m3 vízfogyasztásig, magas vízkeménység  (15-20nk) esetén.

Előfordulhat, hogy Önnél magasabb a vízkeménység, vagy nagyobb otthonában a vízfogyasztás mértéke. Ebben az esetben más termékkategóriát ajánlunk Önnek.

 

Mit tartalmaz a csomag?

  • RainWater12 típusú vízlágyító készülék 

  • Élelmiszeripari minőségű ioncserélő gyanta

  • Beépített visszakeverő szelep

  • Bypass szerelvény 

  • Ajándék szűrőház

  • Magyar nyelvű kézikönyv

  • Garancia jegy

 

Hogyan kell telepíteni a RainWater 12 vízlágyító berendezést?

A vízlágyító bekötéséhez szükséges csupán az alábbi beépítési segédletre van szüksége, amely alapján a vízszerelést könnyedén elvégeztetheti bármelyik vízszerelővel, ám a hivatalos beüzemelést kizárólag az Euro-Clear Magyarország Kft. által kijelölt szakember végezheti.

 

 

Mit kell tennie, miután a vízszerelő rákötötte a készüléket a hálózatra?

A vízlágyító beszerelését a beüzemelés követi. Ezt a munkát Pest megyén belül cégünk, Pest megyén kívül pedig az Euro-Clear Magyarország Kft. profi szakemberei vagy szerviz partnerei végzik. A hivatalos beüzemelés a garancia feltétele! Megrendelés után igény esetén segítünk megtalálni az Önhöz legközelebbi, hivatalos beüzemelési partnert. A beüzemelés díja Pest megyén belül 25.400 Ft. Pest megyén kívül áraink eltérőek lehetnek, ezért tájékozódjon róla kollégáinknál.

 

Hogyan működik a RainWater 12 vízlágyító?

A RainWater 12 egy háztartási vízlágyító berendezés, amely ioncserés eljárás alapján működik, melynek során a kemény víz átáramlik az ioncserélő gyantán, amelyben ioncserével eltávolítjuk azokat az anyagokat, amelyek vízkő formájában kirakódhatnak. Így valósul meg a víz lágyítása. Bővebben az INFORMÁCIÓK fül alatt olvashat a termék működési elvéről.

 

Iható a lágyított víz?

A vízlágyító gyanta 0,1 nk° keménységű vizet állít elő, ezért az ivóvízre minimálisan engedélyezett 5 nk° keménységű víz eléréséhez a vizet lágyítás után mesterségesen fel kell keményíteni. A visszakeverő szelep vagy a bypass szerelvény a fejhez közvetlenül csatlakozik, itt valósítható meg a nyers víz visszakeverése (azaz a víz keménység beállítása), illetve a berendezés kizárása a rendszerből, igény esetén.

 

Mi az a by-pass szerelvény?

 

A bypass szerelvény segítségével választható le a berendezés a vízhálózatról, javítás vagy karbantartás idejére. Ez esetben továbbra is biztosítható a ház vízellátása.

 

A by-pass szerelvényt külön kell beszereznem?

Általában igen, mert a by-pass egy külön szerelvény, melyből a vízlágyító típusától függően választhatnak két olyan típusból vásárlóink, amely kompatibilis vízlágyító berendezéseinkkel.

Az alap vezérlőfejekkel szerelt berendezésekhez szériatartozék.(K, E széria) 

Webshopunkban megtekintheti ¾”By-Pass szelepünket és 3-funkciós montázsblokkunkat. Utóbbi by-passként, keverő és elzáró eszközként is működik.

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

ELŐNYÖK

A Vízlágyító Bolt termékei intelligens vezérlőfejjel rendelkeznek, mely számos előnyt jelent más vízlágyító berendezésekkel szemben.

 

Gazdaságosabb üzemeltetés

Az intelligens vezérlőfej akár 50%-kal kevesebb sót használ fel a regenerálás ideje alatt, így költséghatékonyabb a működése. Évente akár 15.000 Ft-ot is spórolhat, hiszen kevesebb tablettázott sót kell vásárolnia.

 

Folyamatos vízellátás

Az alap vezérlőfejjel ellentétben kemény vizet szolgáltat a regenerálás ideje alatt, így egy percig sem marad víz nélkül háztartása.

 

Többnyelvűség

6 nyelven, akár magyarul is navigálhat a menüben az informatív és felhasználóbarát kijelzőn.

 

Egyszerű a vízkeménység beállítása

A beépített keverőszelepnek köszönhetően könnyedén beállítható a kilépő víz keménysége.

 

Optimális működés

A megfelelő beállítások elvégzése után figyeli a vízfogyasztást és optimalizálja a regenerálás idejét.

 

Könnyedén beépíthető a gyantaágy fertőtlenítő egység

A Nyugat-európai sztenderdeknek is megfelelnek termékeink, amelyeknek vezérlése előkészített a gyantaágy fertőtlenítő egység fogadására. A gyantaágy fertőtlenítő egység a beépített klórgáz cella segítségével, regeneráláskor automatikusan fertőtleníti a gyantát, ezzel biztosítva a csíramentes környezetet. Egy esetleges csőtörés esetén ez a védelem azonnal kifizetődik.

 

Helytakarékos

Szériafelszereltség egy külső 90 fokos könyökkel kialakított by-pass szerelvény, melynek köszönhetően akár teljesen a fal mellé állítható a vízlágyító berendezés.

 

Nincs szükség éves karbantartásra

A készülék vezérlőfeje a legjobb minőségű csaptelepekhez hasonlóan kerámia tárcsával rendelkezik, ami rendkívül időtálló.

 

Magas felszereltség

A legjobban felszerelt és legtakarékosabb RainWater 12 vízlágyító a piacon. Magyarországi összeszerelés biztosítja a megfelelő minőséget, a folyamatos alkatrészellátást és a szakszerviz hálózatot.

információk

A RAINWATER12 VÍZLÁGYÍTÓ KÉSZÜLÉK MŰKÖDÉSE

 

Hogyan működik a RainWater 12 vízlágyító?

A RainWater 12  egy háztartási vízlágyító berendezés, amely ioncserés eljárás alapján működik, melynek során a kemény víz átáramlik az ioncserélő gyantán, amelyben ioncserével eltávolítjuk azokat az anyagokat, amelyek vízkő formájában kirakódhatnak.

A berendezés ioncserélő gyantatöltete a Ca++ és Mg++ ionokat Na+ ionokra cseréli, amelyek magasabb vízhőmérsékleten sem válnak ki. A töltet egy adott mennyiségű lágyvíz termelése után lemerül, ezért regenerálni kell.

 

Hogyan működik a regenerálás?

A regenerálás nagy tisztaságú NaCI oldat felhasználásával automatikusan történik, ilyenkor a sóléből a Na+ ionok újra a gyantába kerülnek. Az intelligens berendezés teljesen automatikusan elvégzi az összes tisztítási és regenerálási folyamatot, így a kezelő személyzet részéről csak időszakos felügyeletet, valamint rendszeres só (tablettázott só) utánpótlást igényel a készülék 1-2 havonta.

 

Hogyan kell adagolni a regeneráló sót?

A berendezésbe betölthető egyszerre több regenerálásra elegendő só is, hiszen az mindig csak annyit használ el, amennyi a gyanta regenerálásához szükséges. A regeneráló só kézi adagolása nem szükséges, csak a mennyiségét kell ellenőrizni, és szükség esetén utántölteni.

A lágyításhoz alkalmazott kiváló minőségű gyanta egyik tulajdonsága, hogy a szemcsék mérete közel azonos. Ez azért hasznos, mert így kisebb regeneráló só fogyasztást igényel az eszköz, amely egyben alacsonyabb üzemeltetési költséget is jelent.

 

Hogyan zajlik a regenerálás folyamata?

Az gondtalan használatot lehetővé téve, a vezérlő automatika a lágyító gyanta regenerálását vízfelhasználási szünetben, éjszakai időpontban végzi. Erre azért van szükség mert a regenerálás alatt a berendezés nem változtat a belépő víz keménységén, így az lágyítatlanul jutna a hálózatba.

 

Hogyan lesz ivóvíz a lágyított vízből?

A vízlágyító gyanta 0,1 nk° keménységű vizet állít elő, ezért az ivóvízre minimálisan engedélyezett 5 nk° keménységű víz eléréséhez a vizet lágyítás után mesterségesen fel kell keményíteni. A visszakeverő szelep vagy a bypass szerelvény a fejhez közvetlenül csatlakozik, itt valósítható meg a nyers víz visszakeverése (azaz a víz keménység beállítása), illetve a berendezés kizárása a rendszerből, igény esetén.

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

A VÍZLÁGYÍTÓ BERENDEZÉS TELEPÍTÉSI FELTÉTELEI

 

Telepítési felület

A berendezés telepítéséhez sík, vízszintes, kemény padlózattal ellátott helyiség szükséges. A padlózat és a berendezés közvetlen környezete álljon ellen a sóoldat korrozív hatásának.

 

Környezet hőmérsékleti adottságai

A berendezést +5°C és +40°C közötti hőmérsékletű helyiségben szabad telepíteni. A kezelendő nyersvíz hőmérséklete nem haladhatja meg a +30 °C-t. Tilos a berendezést erősen párás, vagy poros helyiségben telepíteni. Óvni kell a fagytól, sugárzó hőtől, ultraibolya sugárzástól.

 

Technikai feltételek

A berendezés közvetlen közelében gondoskodni kell szennyvíz bekötésről (min. DN25) és 230V; 50Hz földelt, elektromos dugaszoló aljzatról. Kárenyhítési célból a berendezést padlóösszefolyóval ellátott helyiségbe javasoljuk telepíteni.

 

Víznyomás szabályozása

Az esetleges nyomásütések, nyomásingadozások miatt a berendezés elé nyomáscsökkentőt, vagy nyomáscsökkentővel ellátott mechanikai szűrőt kell beszerelni. A ±0,5 bar értéket meghaladó nyomásingadozás tilos! Fontos, hogy a mechanikai védőszűrő a 100 mikronnál nagyobb szennyeződéseket szűrje ki.

 

Víz- és áramhiány

Víz, illetve áramhiány elleni külön védelemmel nem rendelkezik a berendezés. Ezt igény szerint a telepítési oldalon biztosítani kell.

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

A RAINWATER12 TÉLIESÍTÉSE

 

Mit kell tudni a téliesítés előtt?

A BERENDEZÉS FAGYVESZÉLYES! Éppen ezért a RainWater 12 kizárólag fagymentes helyiségben tárolható és használható. Mivel a gyantatartó oszlopból a víz nem távolítható el, a berendezés téliesítését a háztartásokban fellelhető eszközök segítségével nem lehet megoldani.

 

Hogyan lehet a terméket téliesíteni?

A termék kétféleképpen téliesíthető. Igény esetén szakszerviz segítségével, vagy a berendezés víz és elektromos lecsatlakoztatása után a berendezés fagymentes helyre szállításával.

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

VÍZNYOMÁS

 

Állandó víznyomás

Fontos, hogy a vízkezelő berendezés, a hibátlan működés érdekében állandó víznyomást kapjon, még a víztermelés szüneteiben is. A kezelt víz felhasználás hiánya nem szüntetheti meg a berendezés vízellátását.

 

Hogyan gondoskodhatunk az állandó víznyomásról?

Állandó víznyomást:

- Hálózati ivóvíz alkalmazásával

- Frekvenciaváltóval felszerelt szivattyútelep alkalmazásával- HIDROFOR -rendszer segítségével lehet biztosítani.

 

Mi történik, ha nem állandó a víznyomás?

Állandó víznyomás hiánya esetén előfordulhat, hogy a vízkezelő berendezés nem tudja elvégezni a víztermelési szünetben esetleg szükségessé váló visszamosást, regenerálást.

Más kapacitású készülékek

RainWater 12 HF

Raktáron (7-10 munkanap)
210.990 Ft (166.134 Ft + ÁFA)

RainWater 12 Plug&Play

Raktáron (7-10 munkanap)
224.989 Ft (177.157 Ft + ÁFA)

RainWater Plus 12 HF

Raktáron (7-10 munkanap)
231.990 Ft (182.669 Ft + ÁFA)